Til minne om Anton Martin Ringøen
Til minne om Anton Martin Ringøen

Et av våre medlemmer, Anton Martin Ringøen er død, 82 år gammel. Han sovnet inn, trygg i troen på Jesus, med sine nærmeste rundt seg, søndag 6. november.

Anton var en kjent og respektert forretningsmann og bedriftsleder i byen vår. I Salem var han med fra tidlige tenår av, og var engasjert på ulike felt.

Vi vil huske Anton for sangen. Med innlevelse, og selv ofte tydelig berørt, løftet han gjennom sangen opp Jesus - det Han har gjort, og den Han er for oss. Det var evangeliet han formidlet.

Anton var også i mange år med i ledergruppen for Mannsmøtene. Han sang i Mannskoret, og tidlig søndag morgen var han i flere år med å rigge til søndagsskole. Han og Esther inviterte også i en årrekke menigheten til St. Hans - feiring på hytta i Høvåg.

Anton var kjent både med statsledere og samfunnstopper i mange land, men best likte han seg blant vanlige folk. Han var omsorgsfull og raus, og hadde et hjerte for de som av ulike grunner falt utenfor. Det er det mange som husker ham for, og er dypt takknemlige for i dag.

Troen på Jesus hadde Anton med seg fra unge år, men under vekkelse i Domkirken, der hans venn Asbjørn Johansen var hovedtaler, fikk Anton en fornyelse som satte dype spor. Kontakten med Doug Coe, som ledet arbeidet med Presidentens Bønnefrokost i USA, betydde også mye. «I am a follower of Jesus», sa Anton ofte, inspirert av det han lærte av ham. Denne kontakten førte ham også til mange land, blant annet Elfenbenskysten, der han var involvert i misjon og disippelgjøring.

Anton var en bauta i familie, menighet og by. Det er en sorg for oss at Han er borte. Tankene våre går spesielt til Grete, Geir, Tone, Trond Anton og Espen og deres ektefeller, og deres barn igjen. Men vi sørger ikke «som de som ikke har håp». Vi vet at er vi «borte fra kroppen, er vi hjemme hos Herren». Og en dag kommer det en gjensynsdag!

Begravelsen finner sted mandag 14. november kl 1100, fra Oddernes kirke.

Vi lyser fred over Anton Ringøens minne.

 

Kristiansand, 10. november

Geir Johannessen

Kontakt oss


Kristiansand misjonskirke Salem
Industrigata 28
4632 Kristiansand

38 04 90 50
post@kmsalem.no

Org. nr: 971 428 147

Konto: 3050 20 30899
Vipps: #22093

 Følg oss

Facebook: Kristiansand misjonskirke Salem

Instagram: @krsandmisjonskirkesalem

                                                                                                English information

Powered by Cornerstone