Hva tilbyr Salem i påska?


Her kommer noen forslag til  -  "hvordan feire påske hjemme?"

 

1) Påskemåltid 
En praktisk måte å tygge på påskens budskap. Geir og Bente skal prøve dette opplegget i år. Kanskje du også vil? PS! Krever at du bestiller et opplegg på forhånd. Les mer her


2) Hjemmekirke, påskeversjon
Sammen med en venn/familie kan dere holde gudstjeneste på hjemmebane eller ute i naturen. Med et enkelt program som også inneholder forslag til bibeltekst og sang, er det faktisk gjennomførtbart å holde gudstjeneste uten å komme til kirka. Kanskje en ting å teste ut? Trykk her for å se programmet eller skrive det ut.

Vi har også laget en egen versjon for dem som vil gjøre dette sammen med barn, trykk her.


3) Påskevandring  
Har du sittet nok inne og har lyst til gå en liten tur i området rundt Salem? Vi har hengt opp 4 poster, hver med tema til en spesiell dag i påska. Du kan derfor velge å ta en post på fire ulike dager eller ta flere poster etter hverandre. Postene ligger nærme parkeringsmuligheter, så det er fremkommelig for alle (vogn, rullator, sykkel osv). Postene inneholder bibellesing, refleksjon, bønn og en valgfri aktivitet.

Postene ligger på følgende steder: 
Post 1: På glassdøra inn til nybygget til Salem (på venstre side av bygget). 
Tema: palmesøndag
Post 2: Bertes; Fantholmen, på et tre rett bak sandvolleyballbanen. 
Tema: skjærtorsdag
Post 3: Ved Rosegården og Roligheden barnehage. Gå gjennom gjerdet på veien mot Bertes. Rett etter du har gått gjennom gjerdet følger du veien til høyre. Posten henger på et tre.
Tema: langfredag
Post 4: Bak Sør Arena mot sjøen. I enden av parkeringsplassen ved sjøen, går det en grusvei langs sjøen. Posten henger på et tre i begynnelsen av stien.
Tema: første påskedag

Dette må du huske å ta med:
- bibel
- mobiltelefon
- brød/saft til nattverd (post 2)
- papptallerken/eller et fat til å lage påskekrybbe på (post 3)


4) Digitale gudstjenester
Salem vil fortsatt legge ut digitale gudstjenester på nett, med tale, lovsang og kollekt. Håper det gir motivasjon til å sette av noen minutter i løpet av påska til å lytte og være med å gi. Her kan du lese programmet for påska:

Palmesøndag:
Geir taler over teksten om da Jesus ryddet tempelplassen fra dem som kjøpte og solgte der. Hvorfor gjorde han det egentlig, og hva kan vi lære av det? En ting er at det som skjedde på tempelplassen var helt ute av synk med det som Gud hadde på hjertet for sitt folk og for nasjonene.

Skjærtorsdag:
Harald taler over Matt 26, 26-30 og han snakker om tre ting:
1. At i nattverden ser vi at Jesus døde for vår synd og Hans blod som ble utøst for oss renser oss fra all synd. Og ved at Jesu legeme ble knust, så har vi fått legedom. 
2. At i nattverden er det også perspektiv om Hans gjenkomst, vi skal møte Ham igjen og sitte til bords sammen med Ham. 
3. Der Jesus kjemper kampen i Getsemane er Han ikke redd for å innrømme at Han har behov for at dispiplene må stå sammen med Ham i bønn; og at Han ber om samme ting flere ganger. 

1. Påskedag:
Er budskapet at Jesus er stått opp fra de døde og det er Geir som taler. Første påskedag ble for noen år siden, av et sekulært amerikansk magasin, kåret til «verdenshistoriens desidert største comeback». Hva betyr det for oss at Jesus lever? For menighetene betyr det at det er en bemerkelsesverdig comeback-kraft tilstede i vår midte.


5) Kollekt

En måte å ha fellesskap på er å være med å gi. Vi står i et fellesskap sammen, og vi driver en menighet sammen som både har ansatte og et bygg som har kostnader selv om ikke aktivieten kan gjennomføres som normalt under pandemien. Vær med å gi til Salem. Vi vil være rustet til å stå på og fortsatt drive menighetsarbeid også etter pandemien. 

Gi via bankkort HER, eller på vipps til #22093. Eller benytt vårt bankkontonr. 3050 20 30899.

Så håper og ber vi om at du skal ta i bruk de ideene som passer deg og din livssituasjon,
og får en velsignet påskehøytid!

Kontakt oss

Adresse
Kristiansand misjonskirke Salem
Industrigata 28
4632 Kristiansand

38 04 90 50
post@kmsalem.no

Org. nr: 971 428 147

Konto: 3050 20 30899
Vipps: #22093

 Følg oss

Facebook: Kristiansand misjonskirke Salem

Instagram: @krsandmisjonskirkesalem

                                                                                                English information

Powered by Cornerstone