Bønn og faste dager

BØNN OG FASTE UKER I SALEM

12.oktober til 25. oktober (uke 42 og 43)


Helt fra bibelens tid har menigheter og enkeltpersoner praktisert faste. Det har vært gjort ved spesielle hendelser for menigheter eller for enkelt personer. Som menighet ønsker vi å innvie og forberede oss for det som ligger foran. Kjenne på vår egen svakhet og avhengighet av Gud. Søke Herren Gud for menigheten og for Lund som Han har gitt oss mandat til å betjene. I disse ukene skal vi be om ledelse, visdom og åndsutrustning til vårt oppdrag. Vil du være med?!
 

Hva er faste?  Fasten har alltid Gud som sentrum; alle andre målsetninger underordnes Ham.  Fasten kan være et konkret utrykk for innvielse, vi bærer kroppen fram for Gud som et velbehagelig offer. Rom.12:2. Fasten kan være en tegnhandling som uttrykker en sult, en «hunger» etter Guds nærvær. Matt.6:17-18. Som vi ser av disse versene så er dette ikke for de eksklusive eller mest ivrige, men det er noe de troende gjør. FASTE ER ALLTID FRIVILLIG!!
 

Hvordan faste? Det er flere måter å faste på. Mat; der man ikke spiser, men kun drikker vann eller juice. Kan også velge å hoppe over enkelte måltider, og spiser da kun grønnsaker og frukt. For noen er det vanskelig å avstå fra mat pga. sykdom. Da kan du for eksempel avstå fra sosiale medier, kutte ut hobby, idrett eller lignede og bruke den tiden du ville ha brukt på det, til bønn og bibel lesing. Barnefamilier kan sammen bli enige om noe de ønsker å faste fra, for eks. et TV-program, og bruke litt ekstra tid på å be og lese en andakt som er tilpasset barna.

Ukene vil bli lagt opp som en bønnestafett der du kan faste fra en halv dag til flere dager i strekk. Det vil bli delt opp på følgende måte; fra kl.07.00-15.00 og fra kl.15.00-23.00. Flere kan faste samtidig, eks. et småfellesskap går sammen å gjøre det i et av disse tidsrommene og dele dette seg imellom. I disse to ukene ønsker vi å be for gatene på Lund, så hver dag vil det bli navngitt en gate som blir bedt for. Det vil også bli bedt for bønne-emner som er kommet fram under onsdags bønnemøter og hvis det kommer frem noe konkret under disse bønne og faste dagene. Bønnekapellet vil være åpen til gitte tidspunkt utenom de faste tingene som skjer der. (Kommer tilbake til tidspunkt.)

 

Håper at dette er noe du vil være med på, det være seg som enkeltperson eller sammen med venner, en annen familie eller småfellesskapet. Ta kontakt med meg, så finner vi et tidspunkt som du/dere har «ansvar» for.

Oversikt over bønnemner (nærområdet, menigheten, byen vår, annet), er fordelt over de ulike dagene. Oversikt over dette kan du få ved å sende meg en epost.

 

Takk for at du tar deg tid til å være med!

 

Mvh. Harald Grønlund

Omsorgspastor

E-post: hgronlun@yahoo.no
Mobil: 414 14 059

Kontakt oss

Kontakt oss

Adresse
Kristiansand misjonskirke Salem
Industrigata 28
4632 Kristiansand

38 04 90 50
post@kmsalem.no

Org. nr: 971 428 147

Konto: 3050 20 30899
Vipps: #22093

 Følg oss

Facebook: Kristiansand misjonskirke Salem

Instagram: @krsandmisjonskirkesalem

                                                                                                English information

Powered by Cornerstone